jueves, 12 de septiembre de 2013

Als 300 anys els pobles de Catalunya fan Història pura i dura (2013)

Sensacions d’un dia per a la historia

Sabíen que en faríen, perquè la resposta ciutadana era molt més que palpable. Van superar amb escreix les expectatives més optimistes. Al matí,d’aquesta histórica Diada del Tricentenari Catalunya ja sentia l'excitació de la Jornada.Senzillament els ha desbordat l'assistència.A part, un munt de nens i nenes els hi acompanyaven igualment. La mena de processó de cotxes que va sortir de cada población era veritablement impressionant.

La imatge de tants cotxes un darrere de l'altre excitava l'ànim. Van agafar els camíns paral•lels a l'autopìsta fins a espais concrets. Allí van muntar unes tendes amb begudes i material independentista, i van anar coordinant el nombrós públic. Sentien el so de la gralla, el tabal i el sac de gemecs; van ballar a ritme de jotes; els més menuts van pintar murals. Van conversar amb tothom! Converses il•lusionades d'un dia que recordaríen per sempre més

Les carreteres van anar omplint-se fins a nivells insospitats. Al tram de cada grup més d’un cop van doblar cadena!!! Literalment, doblar!!! L'ambient viscut serà dels que se’n recordaran de per vida.Centenars de fotos seran el testimoni del dia i de la Diada de Catalunya més excitant dels que es fan i es desfan.

La tornada a casa va ser més que satisfets. El cansament del rostre no evitava un somriure còmplice de tothom. Vaig llegir Diaris estrangers per internet: italià, francès, portuguès ... el Missatge era el mateix. -Catalunya havia llençat un missatge al món-. Ara bé, en espanyol el missatge era diferent.A Europa, unànimement, van veure la Jornada de manera radicalment diferent a l’Espanya de sempre.La resposta va ser al•lucinant. La resposta catalana va ser la d'un poble que s'aixeca dels genolls.

No hay comentarios: