miércoles, 25 de septiembre de 2013

Catalunya concentra el 13% del comerç il.lícit de Tabac.

El 13% del comerç il·lícit de tabac a l'Estat espanyol es concentra a Catalunya, on fins a un 15% dels fumadors ha comprat en canals il·lícits a l'últim mes, segons un estudi de la multinacional tabaquera Altadis.

El comerç il·legal de tabac ha experimentat un "fort ascens" els últims anys a Espanya, i representa actualment prop del 12% de les vendes del tabac, ha indicat la companyia en un comunicat.

"Només la compra en establiments autoritzats garanteix que el tabac ha passat pels obligatoris controls administratius i sanitaris", ha indicat Ingelmo, a més d'avisar que la venda en canals clandestins a preu reduït facilita l'accés de menors.

Així, segons els càlculs de la tabaquera, ara mateix les pèrdues en recaptació per part de l'Estat se situarien en 1.200 milions d'euros, fet que suposa "un atac a tota la societat pels recursos que es deixen d'invertir en beneficis socials en una situació de crisis".

En la jornada d'aquest dimecres han participat la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso; el cap de l'Àrea Regional de Vigilància Duanera de Catalunya, Carlos Gavilanes; l'administrador de La Farga de Moles (Lleida) de l'Agència Tributària, Andrés González; el comandant cap d'Operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Vicente Luengo, i el president de l'Associació d'Estanquers de Lleida, Eugeni Rodríguez, entre d'altres.

No hay comentarios: