martes, 19 de noviembre de 2013

Dia Mundial dels Drets de la Infància (20-XI-2013)

20 Novembre 2013
Dia Mundial dels Drets de la Infància

L'Organització de les Nacions Unides van aprovar el 1948 la Declaració Universal dels Drets Humans que, implícitamente, incloïa els drets dels infants, no obstant això, posteriorment es va arribar al convenciment que les particulars necessitats dels nens i de les nenes havien d'estar especialment enunciades i protegides.

L'Assemblea General de les Nacions Unides, aprova en 1959 una Declaració dels Drets de la Infància, que constava de 10 principis, concretant per als nens els drets contemplats en la Declaració Universal de Drets Humans.

Sis anys abans s'havia decidit que el Fons Internacional d'Emergència de les Nacions Unides per als nens i les nenes (UNICEF) continués les seves labors com Organisme especialitzat i permanent per a la protecció de la infancia -denominant-ho oficialment Fons de Nacions Unides per a la infancia-.

A partir de 1979, en ocasió de l'Any Internacional del Nen, es va començar a discutir una nova Declaració de Drets del nen i de la nena, fundada en nous principis. A conseqüències d'aquest debat, en 1989 es va signar en l'ONU la Convenció sobre els Drets de l'Infant, vigent durant el segle XXI.

2 comentarios:

Froilan Franco dijo...

És una data que ens fa recordar que els infants no només se'ls ha de protegir, sinó que també són subjectes de drets independentment del seu origen.

Els drets dels infants conquereixen els centres escolars.
Avui tindrà lloc a Sitges i Catalunya la Festa de la Infància que commemora la Diada dels Drets de l'Infant, que se celebra internacionalment.
Durant tot el matí (de 10 a 14h) els infants podran gaudir de força activitats especialment dissenyades per donar a conèixer i fer-los reflexionar sobre els seus propis drets, alhora de fer-los passar una bona estona.



Froilan Franco dijo...

Unicef adverteix que les famílies joves amb fills són els més afectats per la crisi
En el Dia Universal de la Infància, la delegada de l'ONG a Catalunya indica que un 27,7% dels infants catalans viu per sota del llindar de la pobresa
Cada dia moren 18.000 nens i nenes menors de cinc anys arreu del món per falta de mesures bàsiques 1 un de cada quatre menors d'edat catalans viu per sota del llindar de la pobresa. Així ho ha advertit la delegada de l'ONG a Catalunya, Guiomar Todó, que ha explicat que aquesta era la situació del 27,7% d'infants i joves per sota dels 18 anys l'any 2...