sábado, 9 de noviembre de 2013

Els Bisbats catalans creen -Catalonia Sacra-

Els Bisbats catalans creen -Catalònia Sacra- per dinamitzar i promocionar 333 esglésies i afavorir el Turisme.

*El Patrimoni de l'Església a Catalunya, el millor fil narratiu de la nostra història, és molt ampli i genera un gran interès cultural i turístic, però, paradoxalment, l'allunyament del fet religiós provoca que la gent sigui cada cop menys conscient que darrere cada Monument hi ha una explicació religiosa.

*La Història de les Catedrals, les Basíliques, els Monestirs i les Ermites, doncs, sovint s'ignora en visitar-les. Conscient d'aquest fet els Bisbats catalans han ajuntat forces i han creat un macroprojecte turístic, "Catalonia Sacra", amb què pretenen donar raó d'aquest Patrimoni i alhora acostar la realitat de l'Església a la gent i als turistes.

*La divulgació del Patrimoni Arquitectònic i Religiós és també un bon instrument per a l'Evangelitzador, va dir el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

*En la presentació del projecte "Catalonia Sacra", a Santa Maria del Mar, va donar la clau de la qüestió: “L'assistència a la catequesi per a adults no és gaire bona, però la Sagrada Família rep cada any 3,2 milions de visites.”A través de la pàgina www.cataloniasacra.cat els Bisbats catalans ofereixen tota la informació sobre visites, horaris, comentaris, allotjaments i i possibilitat de concretar visites guiades, més enllà dels horaris establerts, ara mateix sovint limitats a les hores de missa.

*Amb aquest projecte "Catalonia Sacra", a banda de difondre el seu Patrimoni, l'Església es dotarà de recursos per mantenir-lo.

No hay comentarios: