jueves, 14 de noviembre de 2013

Premis Josep Lluís Palacios a Sant Pere de Ribes (2013)

Òmnium Cultural organitza la primera edició
dels premis Josep Lluís Palacios

La sala d’actes del GER es va omplir d’alumnes, docents i familiars que van voler assistir a l’entrega de premis dedicada a l’historiador i polític ribetà

El passat dimecres 13 de novembre es va celebrar la primera edició dels premis Josep Lluís Palacios de treballs d’investigació i creació organitzats per Òmnium Cultural Garraf. L’esdeveniment va tenir lloc a la sala d’actes de l’entitat GER de Sant Pere de Ribes i va aplegar una pila de joves estudiants, docents i també familiars de l’historiador i polític Josep Lluís Palacios que malauradament ens va deixar el passat gener de 2012.

Després d’una cerimònia molt emotiva on es va recordar la trajectòria de l’historiador a través d’un vídeo commemoratiu i on es van escoltar les paraules de la seva dona, Maria Mercè Giralt, es va fer l’entrega de premis.

Dividits en dues categories corresponents a primer i segon cicle de secundària, es va premiar un treball de primer d’ESO, Guia Turística del Garraf per Núria Catena, Irene Garrido, Eva Sánchez, Pau Solsona i Adrià Sistané, i dos de segon cicle, Recuperació de la flora del Garraf després d’un incendi per Zoa Glasmeyer, Adrià Arnau i Anaïs Llop i Alberg domòtic a Jafre per Arnau Mestre, Àlex Resa, Oriol Gràcia i Marc Garcia. Els guanyadors podran veure publicats els seus treballs i a més rebran una dotació econòmica destinada a l’ajut del pagament d’activitats educatives o de material escolar.

El concurs pretén impulsar als alumnes de secundària a treballar en grup per realitzar investigacions o creacions que siguin d’interès per la comarca del Garraf. Són els propis joves els que trien el tema del treball, la seva planificació i els que en fan una autoavaluació per tal que siguin ells mateixos els protagonistes del seu propi procés educatiu. Es tracta, en definitiva, de potenciar una manera de treballar on la innovació, el treball en equip i els interessos dels alumnes siguin els punts claus de l’èxit. Una visió de l’educació en la qual, sense dubte, Josep Lluís Palacios va desenvolupar un paper molt important.

Josep Riera, coordinador dels premis
Es va mostrar satisfet tant amb la participació d’aquesta primera edició com amb la qualitat dels treballs presentats. I malgrat que assegura que enguany la majoria de treballs presentats eren del nucli de Ribes, s’espera que de cara l’any vinent es presentin treballs provinents de totes les poblacions de la comarca.


No hay comentarios: