jueves, 5 de diciembre de 2013

Espanya,Grècia i Romania amb població en risc de pobresa (2013)

En concret, el 22% dels ciutadans espanyols estan amenaçats de pobresa (un percentatge lleugerament inferior al 23% de grecs i romanesos), respecte del 17% de mitjana de la UE, segons un informe publicat aquest dijous per l'oficina estadística Eurostat amb dades de 2012.

Per darrere d'Espanya se situen Bulgària i Croàcia (tots dos amb una taxa del 21%), mentre que les taxes de risc de pobresa més baixes es troben a República Txeca i Països Baixos (10%), així com Dinamarca, Eslovàquia i Finlàndia (13%).

Espanya encapçala també la classificació de països amb més proporció de persones que viuen en llars amb una intensitat de treball molt baixa, que són aquells on els adults han utilitzat menys del 20% del seu potencial total de treball a l'any anterior.

En concret, les taxes més altes de persones que viuen en llars amb una intensitat de treball molt baixa es van registrar a Croàcia (16%) i Espanya, Grècia i Bèlgica (14%), mentre que les més baixes corresponen a Luxemburg i Xipre (6%).

A més, a Espanya el 5,8% de la població es troba en una situació de privació material severa, el que significa que les seves condicions de vida estan limitades per una falta de recursos, que li impedeixen per exemple pagar les seves factures, escalfar correctament la seva llar o agafar-se una setmana de vacances fora del seu domicili.

Sumant tots aquests conceptes, el percentatge de població espanyola en risc de pobresa o exclusió social ascendeix al 28,2% (13,1 milions de persones), molt per sobre de la mitjana comunitària del 24,8%. Els estats membre amb més població en risc de pobresa o exclusió social són Bulgària (49%), Romania (42%), Letònia (37%) i Grècia (35%), mentre que els percentatges més baixos corresponen a Holanda i República Txeca (15%), Finlàndia (17%), Suècia i Luxemburg (18%).

No hay comentarios: