viernes, 3 de enero de 2014

Creació a Sitges d'Arxiu digitalitzat (2014)

L’Ajuntament de Sitges impulsa -La Festa és Riquesa-, Pla d'acció per a la valoració del Patrimoni Festiu de Sitges

Les línies estratègiques del Pla contemplen a més la creació d’una publicació digital on es mostrarà tota la informació relaciona amb la Festa Major. La voluntat és crear un arxiu digitalitzat que aglutini informació, imatges i audiovisuals relacionats amb la celebració de Sant Bartomeu i Santa Tecla. També en l’àmbit de la difusió, el Pla preveu l’actualització de l’assignatura Sitges, on participarà activament la Regidoria d’Ensenyament. La vila va ser una de les primeres localitats catalanes en introduir una assignatura pròpia sobre les tradicions locals. Després d’anys de bagatge, el desenvolupament de La Festa és Riquesa, Pla d'acció per a la valoració del Patrimoni Festiu de Sitges, servirà per acabar de detallar les informacions que reben els escolars sitgetans sobre les tradicions i les festes.

Un altre dels objectius del Pla és la materialització del Centre d’Interpretació del Patrimoni Festiu de Sitges. Actualment una comissió aprovada en sessió plenària i presidida per Joan Duran n’està elaborant el projecte que defineix com ha de ser i quines funcions haurà de complir l’equipament.

Finalment, el Pla d’Acció de Festes preveu la creació del Consell del Patrimoni Festiu, un òrgan semi-executiu que s’encarregarà de l’actualització i el compliment del Protocol de Festa Major i resoldrà qüestions relacionades amb el Patrimoni Festiu. En aquest sentit, el Pla servirà per crear un document de bones pràctiques festives relacionades tant amb la conservació del patrimoni com amb l’actitud dels participants i del públic de la Festa.

La voluntat és crear un Arxiu Digitalitzat que aglutini informació, imatges i audiovisuals relacionats amb la Celebració de Sant Bartomeu i Santa Tecla. També en l’àmbit de la difusió, el Pla preveu l’actualització de l’Assignatura Sitges a les escoles, on participarà activament la Regidoria d’Ensenyament. La vila va ser una de les Primeres Localitats Catalanes en introduir una Assignatura Pròpia sobre les Tradicions locals. Després d’anys de bagatge, el desenvolupament de La Festa és Riquesa, Pla d'acció per a la valoració del Patrimoni Festiu de Sitges, servirà per acabar de detallar les informacions que reben els escolars sitgetans sobre les tradicions i les festes.

1 comentario:

Froilan Franco dijo...

Com m'agrada que "També en l’àmbit de la difusió, el Pla preveu l’actualització de l’Assignatura Sitges a les escoles, on participarà activament la Regidoria d’Ensenyament. La vila va ser una de les Primeres Localitats Catalanes en introduir una Assignatura Pròpia sobre les Tradicions locals,a més del mestre D.Esteban Barrachina y Benages els primers anysdel segle XX.