sábado, 18 de enero de 2014

El XII Premi Esdebé de Literatura Infantil i Juvenil (2014)

El XII Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil ha rebut 350 originals procedents d'Espanya i de Llationamèrica, segons han informat fonts de l'Editorial.

Aquest premi està dotat globalment amb 50.000 euros --30.000 per a la millor obra juvenil-- i 20.000 per a la millor infantil.

Pel que respecta a les temàtiques,a la modalitat infantil destaquen la novel·la fantàstica, realista amb tocs surrealistes i també les d'humor, mentre que a la modalitat juvenil sobresurten les novel·les d'aventures fantàstiques, d'humor i també de guerra.

Participen a la nova edició del concurs, 154 obres a la modalitat infantil i 196 a la modalitat juvenil, escrites en castellà --305--, en català --25--, en gallec --13-- i en basc --7--, ja que una de les singularitats del premi és que les quatre llengües opten a ell en igualtat d'oportunitats.

D'aquestes 350 obres, han arribat a la final 14 obres a la modalitat infantil i 14 a la modalitat juvenil.Entre els premiats en edicions anteriors, destaquen autors com Carlos Ruiz Zafón i Gabriel Janer Manila, Jordi Sierra i Fabra, Andreu Martín, Juan Madrid, Agustín Fernández Paz, Elia Barceló, Pasqual Alapont i Fina Casalderrey.

No hay comentarios: