domingo, 19 de enero de 2014

Andalusia no és Espanya: -des de Marinaleda-.

L’Alcalde de Marinaleda
Sosté que Andalusia "va existir abans que es configurés l'Estat espanyol i seguirà existint després de la seva caiguda". Demana dissoldre l'Audiència Nacional, la Guàrdia Civil i la Legió.En plena espiral secessionista a Catalunya, sorgeix ara -o ressorgeix- l'independentisme andalús, de la mà del Colectivo de Unidad de los Trabajadores-Bloque Andaluz de Izquierdas (CUT-BAI), una formació minoritària, però que té una certa rellevància per dos motius: està encapçalada pel popular alcalde de Marinaleda i diputat autonòmic, Juan Manuel Sánchez Gordillo, i està integrada a Izquierda Unida d'Andalusia.
El partit de Sánchez Gordillo celebra el 19 de Gener de 2014 a Sevilla el seu IV congrés, en el qual es preveu aprovar un document que, entre altres qüestions, proclama que "Andalusia no és Espanya". Segons el text, Andalusia "va existir abans que es configurés l'Estat espanyol i seguirà existint després de la seva caiguda".
CUT-BAI, que s'autodefineix com a nacionalista, sosté que "Andalusia no pot sortir de la situació en què es troba sota el doble jou de la UE i de l'Estat espanyol", i demana "construir un futur propi al costat de la resta dels pobles del Mediterrani fora de l'euro i de la UE, fora de l'esclavització espanyola"

1 comentario:

Froilan Franco dijo...

També a Galícia,n'hi ha l'obsessió d'unir-se a Portugal pels grups independentistes.És una "moda" parlar-ne l'any 2014 a les envistes d'un Estat espanyol força feble i en crisi pol´´itica i econòmica.