martes, 21 de enero de 2014

El diari argentí La Nación informa sobre Catalunya

Els catalans no tenen ni el poder de Barack Obama, ni la visibilitat i exposició del Papa Francesc, ni els marges de lideratge de Vladímir Putin.

L'any 2014 cal seguir-los de ben a prop. Així comença La Nación, un dels principals diaris argentins, un reportatge publicat aquest cap de setmana passat en què fa una llista d'onze personatges polítics i econòmics que -poden canviar el món el 2014-.

L'any 2013 els catalans van desencadenar una tempestat a Espanya quan van anunciar que convocaria un plebiscit sobre la independència de Catalunya, diu el diari argentí, que indica que els principals obstacles del procés sobiranista són la negativa de Rajoy a permetre el referèndum i les desavinences entres els quatre partits sobiranistes.

Però, de moment,els catalans es concentren en la següent fase del seu pla:" La internacionacionalització del conflicte, que consisteix, per una banda, en convèncer els líders europeus que donin suport al referèndum i, per una altra, en evitar que Catalunya quedi fora de la Unió Europea', afegeix.

La Nación parla de deu personatges més: Janet Yellen, que serà la nova presidenta de la reserva federal nord-americana l'1 de febrer; els dirigents opositors brasilers Aecio Neves i Eduardo Campos; el Secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin; el ministre d'Economia xinès, Lou Jiwei; el número dos de les FARC, Iván Márquez; la ministra de Defensa alemanya, Ursula Von Der Leyen; el vice-president de Cuba, Miguel Díaz Canel; l'empresaria italiana i filla de Silvio Berlusconi, Silvia Berlusconi i el dirigent del grup gihadista sirià al-Nusra, Abu Mohamed al-Yulani.

No hay comentarios: