sábado, 22 de febrero de 2014

La PAH potencia l'ocupació de pisos buits (2014)

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha celebrat aquest dissabte el seu cinquè aniversari amb una assemblea estatal en què ha fixat com a objectiu potenciar l'ocupació de pisos buits i aconseguir que es penalitzi fiscalment el seu ús "antisocial".

La portaveu de la plataforma, Ada Colau, ha explicat que més de 400 persones procedents d'unes cent plataformes territorials s'han donat cita a Barcelona per fer l'assemblea.Colau ha apuntat que la PAH ha demostrat que la gent sense recursos pot aconseguir coses, i que el problema més important són els bancs, que "tenen la democràcia segrestada".

El full de ruta que s'ha fixat l'entitat passa per la col·laboració amb altres col·lectius, l'ocupació de pisos buits i la implicació dels ajuntaments i els governs autonòmics en el procés, ja que, segons Colau, han d'utilitzar les seves competències per defensar als ciutadans.

Colau ha afegit que si les comunitats autònomes i els ajuntaments no responen, seguiran promovent i practicant la desobediència civil, que s'expandeix a través de l'Obra Social de la PAH, amb vint edificis recuperats i més de mil persones reallotjades.

La portaveu de la plataforma ha celebrat que la PAH hagi aconseguit "trencar la por" dels ciutadans, i vol mantenir-se com a referent d'altres col·lectius que han sorgit en resposta al problema general de política que viu Espanya, segons la portaveu.

No hay comentarios: