viernes, 14 de febrero de 2014

Una sola Marca,molts Carnavals a Sitges (2014)

La unió fa la força i si unim els Carnavals que se celebren en aquesta Vila sitgetana tenim, sense dubtes, el millor carnaval de Catalunya i el més multitudinari i participatiu

*Ja ha començat el compte enrere per al carnaval. Els municipis del Penedès i del Garraf es reactiven aquests dies per treure força, imaginació i capacitat econòmica per afrontar una de les festes que més i millor els representa. Amb caràcters ben diferenciats, aquest territori es convertirà en els propers dies, en el protagonista absolut del carnaval a Catalunya, ja que per originalitat, trascendència i participació, el Penedès i el Garraf no tenen competència.

*El patrimoni cultural es barreja amb la repercussió mediàtica i el valor d'atracció turística. El carnaval és cultura popular, és promoció econòmica, però també és estratègia territorial. I el Penedès és aquí on encara té molt camí a recórrer.

*Igual que les administracions s'uneixen en reivindicacions territorials, aquesta regió del Gran Penedès ha de començar a 'vendre' les seves festes en conjunt, posant el valor la capacitat d'un carnaval que uneix l'espectacularitat de les rues de Sitges, l'originalitat de les Comparses de Vilanova i la Geltrú, la massiva participació de mascarades a Cunit, la transversalitat del carnaval comarcal de Vilafranca del Penedès i moltíssimes altres propostes que, en singular, poder passar desapercebudes, però que en la suma del territori el converteixen en el millor Carnaval de Catalunya.

*En uns pocs quilòmetres, els carnavals més diversos es donen cita en aquest territori i si la regió pren consciència i sap jugar les seves cartes, la marca del Carnaval del Penedès-Garraf es convertirà en un dels grans actius del territori, desestacionalitzant el turisme i atraient visitants lluny dels mesos de sol i platja. Amb uns carnavals complementaris i compatibles, només caldrà aparcar els localismes i els excessos de cel per fer del carnaval la millor carta de presentació d'aquestes comarques.

No hay comentarios: