Slow Food és una filosofia gastronòmica i culinària.En Valentí Mongay Castro,alumne del mestre Froilan Franco és el guanyador de la 39ena Edició del Premi Trinitat Catasús.
*Aquest cuiner sitgetà del Restaurant La Salseta ha estat mereixedor del reconeixement que cada any atorguen el col•lectiu de periodistes sitgetans o vinculats al municipi, després de valorar la seva trajectòria i la difusió de Sitges més enllà del municipi.El jurat, per unanimitat, estima que Valentí Mongay “ha sabut portar fins a Sitges un moviment gastronòmic internacional, Slow Food” i afegeix que “des de Sitges ha liderat l’expansió d’aquest corrent a la comarca i a Catalunya”.
*Que aposta pels productes de temporada, de proximitat i respectuosos amb el seu entorn. De la mà de Valentí Mongay, Sitges ha introduït la Malvasia de Sitges dins dels grups de productes (els Baluards) que protegeix aquest organisme internacional.
més, però, el guanyador del premi Trinitat Catasús 2013 ha contribuït decisivament a la revaloració de productes autòctons, com els espigalls i els brotons.
*Slow Food aposta per la biodiversitat i, en aquest sentit, Valentí Mongay posa sobre la taula el fet de poder donar valor a les produccions locals tant de captures pesqueres, com de treballs del camp i l’horta, els vins de la zona o els ramaders artesanals del país.
*La feina d’activista dins d’aquest moviment i el fet de disposar d’un Restaurant La Salseta amb visites de comensals d’arreu del món li permet fer una difusió d’aquest ideari tant a nivell local, com nacional i internacional. Des de Sitges, s’ha esforçat diàriament per fer conèixer al món els productes autòctons i de proximitat, dotant-los d’un prestigi entre cuiners de renom.
lunes, 28 de abril de 2014
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario