domingo, 6 de abril de 2014

Set-cents alumnes de quart de l'ESO,protesta per les retallades.

700 alumnes de quart de l'ESO que no van participar a les proves per avaluar les seves competències bàsiques, com a forma de protesta per les retallades pressupostaries, "no podran superar" el curs sense sotmetre's a aquests exàmens.

*La Consellera ha subratllat que és un deure de l'alumne participar a totes les activitats lectives, i també un dret que es conegui sota quin nivell d'aprenentatge se sitúen, i que a més "no es pot aprovar quart d'ESO sense demostrar les competències" necessàries per a això.

*La Irene Rigau ha demanat "no confondre una cosa amb una altra", perquè considera que existeixen espais de protesta i maneres de vehicular el malestar per les retallades, però no participar a les proves, com ha passat amb part de l'alumnat de vuit centres escolars, no és la manera adequada per a això.

"No hi ha un dret a no fer les proves marcades per l'Administració", ha afegit, tot i que ha donat per bons els resultats presentats aquest divendres a nivell estadístic perquè inclouen dades de més de 60.500 alumnes --gairebé el 94% dels alumnes que cursen quart d'ESO a Catalunya, ja que existeixen casos de nouvinguts o amb plans d'estudis específics que estan exempts...!

*La Conselleria ha enviat una carta a tots els centres amb alumnes insubmisos amb un informe jurídic sobre les conseqüències de no fer les proves, i que ara seran els Inspectors els que consensuaran com realitzar-les en cada cas, tenint en compte que no seran els mateixos exàmens, però sí que ha de ser suficients per demostrar que s'han superat les competències bàsiques.

No hay comentarios: