jueves, 2 de agosto de 2012

El Síndic insta el Govern català al Pagament "Urgent"

El Síndic insta el Govern català al pagament "urgent" dels concerts a centres de menors tutelats



El Síndic de Greuges de Catalunya ha instat aquest dijous la Generalitat a pagar de manera "urgent" als voltant de 2.000 nens tutelats que estan a centres concertats d'acollida i residencials d'atenció educativa (Crae), que s'han vist afectats pel retard als pagaments de juliol a entitats socials.

Segons ha explicat a Europa Press l'adjunta al Síndic per a la defensa dels drets de nens i adolescents, Maria Jesús Larios, quan un menor és desemparat i la Generalitat assumeix la seva tutela, "és l'Administració qui ha de garantir els seus drets i fer-se càrrec de la seva protecció", alguna cosa que podria veure's vulnerat amb els impagats.

En una resolució enviada al Govern català després d'estudiar amb urgència la situació derivada dels impagats a les entitats socials, el Síndic ha demanat prioritzar la protecció dels menors desemparats per sobre de qualsevol altre col·lectiu, tot i que també ha urgit al pagament a la resta d'entitats socials, com les que atenen discapacitats i ancians.

La Generalitat abona mensualment la manutenció dels menors als centres en els quals delega el seu compte, amb un cost mitjà de 2.800 euros per nen, xifra que aquest mes no ha aportat per tensions de tresoreria, "el que compromet la seva manutenció, les despeses corrents dels centres i el sou dels educadors", ha recordat Larios.

El Síndic ha rebut a començament d'aquesta setmana una petició d'investigació per part de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Fedaia), pel que ha iniciat una actuació d'ofici en aquest sentit.

"És comprensible la complicada situació de tresoreria de la Generalitat, però la protecció dels nens que té al seu càrrec ha de ser una prioritat", ha afegit Larios, que ha estimat l'impagament entre sis i nou milions d'euros.



No hay comentarios: