martes, 28 de agosto de 2012

III Congrés Internacional de la Llengua Catalana (2014)

III Congrés Internacional de la Llengua Catalana (2014)
Una 'nova ofensiva' a favor del català Els Països Catalans des dels seus confins hi somnien fer realitat un nou Congrés Internacional l'any 2014,un cop celebrats amb tota excelència el primer l'any 1906 i el segon l'any 1986 Hores d'ara, l'Honorable Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya hi vol iniciar un nou procés per al III Congrés Internacional de la Llengua Catalana,a celebrar l'any 2014, una data força històrica per als Països Catalans,especialment


El Conseller de Cultura, en un col·loqui, hi va va anunciar una nova ofensiva a favor de la llengua catalana: el Sr Mascarell veu molt viable aquest "III Congrés de la Llengua Catalana per al 2014", que personalment admiro i readmiro, ja que en tinc feta la recerca i estudi del primer i segon Congrés, a través de la "Trajectòria de l'Escola Pública a Sitges, vista des d'una Perspectiva Local (1775-2012)". Mil enhorabones Honorable Sr Mascarell !

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, anuncia que, a principi de l'any 2013, el seu Departament de Cultura iniciarà “una nova ofensiva” a favor del català, que vol situar en el mateix nivell que el debat sobre el "Pacte Fiscal", tot i demanant per a la Llengua Catalana el suport d'un “eficient Estat català”.

Durant un col·loqui organitzat pel diari El Periódico, el Conseller va considerar que la Llengua catalana en té “notables fortaleses, algunes debilitats i oportunitats” però també “importants amenaces” en el camp tecnològic i en els àmbits de l'empresa i la comunicació.

És per aquest motiu que va desgranar una quinzena de propostes, que vol posar en marxa a partir del 2012 i amb la vista posada en el 2014, quan veu viable organitzar el " III Congrés Internacional de la Llengua Catalana", després dels celebrats els anys 1906 i 1986 (sic i resic).

En primer lloc, l'Honorable Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya en considera molt important el “compromís de l'Estat espanyol” amb el català, a la vegada que s'ha mostrat convençut que és necessària “una Agenda Internacional” pel bé de la Llengua Catalana tant als Països Catalans com a escala europea.

Com altres vegades, l'Honorable Conseller de Cultura, Sr Mascarell entén que les polítiques de l'Estat espanyol sempre “han estat profundament contràries als interessos del català”, de manera que aquest punt ha de canviar en el futur. D'altra banda, en aquestes Agendes per als propers mesos el Departament de Cultura de la Generalitat, vol millorar relacions amb altres comunitats dels Països Catalans la Parla catalana i que la Llengua catalana hi acabi sent de tothom i “no només Patrimoni d'aquells que porten Noms catalans o valencians”.
Froilan Franco, àlies El Mestre.
Ploma d'Or de les Lletres Sitgetanes-1995



1 comentario:

Froilan Franco dijo...

Sr Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya,la millor notícia del seu missatge és aquest:"Que el Tercer Congrés Internacional de la llengua catalana és l'any 2014".
Com a Conseller de Cultura,el millor de vosté és no demanar la supressió del Ministeri de Cultura,sinó que la Conselleria de Cultura de la Generalitat iniciï un Avantprojecte sobre el Tercer Congrés Internacional de la Llengua amb la finalitat que tant els seus continguts com el personal assistent superi
el 1r i 2n Congrès,de feliç memòria.
Espero que tant la vostra Conselleria,com l'IEC i Òmnium Cultural s'hi posin en contacte amb les Universitats catalanes i les Escoles Catalanes "ja" perquè l'any 2014,a més de "celebrar" els 300 anys de submissió a Espanya (Els catalans celebren les derrotes),brilli la Llengua Catalana com el Sol mediterrani.
Tots els Centres Docents dels Països Catalans han de vibrar no per trencar la societat en dos bàndols:independentistes i els altres catalans,sinó perquè la llengua i literatura catalana "ocupin les ments de tots,catalans i no catalans".Visca Els Països Catalans i Visca el Tercer Congrès Internacional del Català-2014!.