martes, 28 de agosto de 2012

José Breton visita Les Quemadillas (28-VIII-2012

-Els infants Ruth i José-

Bretón visita la finca de Les Quemadillas on s'han trobat les suposades restes humanes.José Bretón, el pare dels nens desapareguts Ruth i José, ha entrat passades les 8.45 hores al furgó policial que l'ha portat des de la presó a la finca de Les Quemadillas, a Còrdova.

S'hi ha traslladat per ser present a les noves proves que tenen l'objectiu d'aclarir dades en relació amb la foguera de la parcel·la en la qual suposadament s'haurien trobat restes humanes.

Aquestes proves es duen a terme després dels resultats de dos informes d'experts independents els últims dies, que conclouen que les restes òssies trobades a la foguera, que en un primer moment es va dir que eren de petits animals, en realitat correspondrien a nens.

L'entrada de Bretón a la finca s'ha produït amb un ampli dispositiu policial, i entorn de les 9,00 hores, entrava l'advocat del pare dels nens, José María Sánchez de Puerta, sense atendre als mitjans de comunicació que s'ubiquen en una de les entrades al carrer de la parcel·la.

En concret, davant dels últims esdeveniments, el jutge del cas, José Luis Rodríguez Lainz, ha sol·licitat dues noves proves de caràcter morfològic per comprovar "si efectivament són restes humanes" les trobades a la foguera de la finca, i alhora ha tornat a decretar el secret de sumari en la investigació.

Amb aquest objectiu, aquest dimarts Bretón està citat un altre cop a Les Quemadillas per presenciar les proves, en les que es comprovarà "si una de les taules metàl·liques que estava al costat de la foguera ha tingut cap contacte amb el foc".

I és que, "si a un foc se li posa una planxa metàl·lica a sobre i aquesta planxa metàl·lica s'escalfa, els efectes de cremar són bastant més forts del normal que si no hi fos la planxa", com explica l'advocat de la defensa.

Després d'això, es recollirà un bidó de gasolina buit, per analitzar "si hi ha empremtes de Bretón o no i que s'examini novament".

I una tercera prova és que "es recullin pals, maons o materials de construcció que hagin pogut estar en contacte amb el foc per fer com una espècie de forn, on la crema fora bastant més ràpida".

Sobre aquesta qüestió, un primer informe policial, de novembre de 2011, va determinar que eren restes de petits animals, si bé la família materna va contractar a un investigador per a una nova prova, el doctor Francisco Etxeberría, qui ha determinat que les restes eren humanes, tot i que sense concretar l'edat dels mateixos.


No hay comentarios: