jueves, 6 de septiembre de 2012

Espanya està fent ara el que va fer Alemanya fa 10 anys

-Mesures Econòmiques-


El ministre d'Economia espanyol ha dit que s'està fent el que Alemanya va fer fa deu anys: millorar el mercat laboral, la competitivitat i fer front als problemes financers.Així ho ha assenyalat el ministre en la inauguració de la cimera hispano-alemanya d'empresaris que se celebra aquest dijous a la Moncloa, on ha assegurat que està convençut que aquestes reformes tindran "conseqüències notables i molt positives" en el comportament futur de l'economia.

"I estic segur que ho anirem veient", ha dit De Guindos, després de mostrar-se també convençut de la solidaritat d'Europa, que permetrà avançar en matèries com la integració bancària, fiscal i financera i que l'economia espanyola tornarà a créixer amb intensitat i a crear feina.El ministre ha repassat totes les reformes posades en marxa i s'ha detingut especialment en la financera, que es completarà en les pròximes setmanes i que permetrà a Espanya situar-se "francament bé" en un rànquing de classificació de la banca europea a final d'any.

De la mateixa forma, s'ha referit a la reforma laboral, que suposa "pas important" per trencar mecanismes del passat amb un "impacte molt negatiu" en la feina. Segons De Guindos, no pot ser que cada vegada que l'economia es desacceleri les empreses recorrin a l'acomiadament. "Això s'ha d'acabar", ha dit, després de recordar que ha portat a taxes absolutament inacceptables.Alhora, s'ha referit a la consolidació fiscal i ha assegurat que Espanya farà el major esforç en termes estructurals de tots els països de l'OCDE per reduir el dèficit des de l'entorn del 9% de 2011 al 2,8% acordat en 2014.

"Cap altres país farà un sanejament tan profund, ràpid i important", ha dit, després de recordar que el pla bianual presentat pel Govern suposa reduir el dèficit amb mesures per valor de més de 100.000 milions en 2013 i 2014 i ressaltar el compromís de totes les administracions en aquesta matèria. Després de repassar les reformes, De Guindos ha garantit que aquí no acaba l'agenda reformista, que continuarà en els pròxims mesos amb una nova Llei sobre la Unitat de Mercat, la modificació dels organismes reguladors, el desenvolupament de noves fonts de finançament per a pimes, el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i un nou impuls liberalitzador en els serveis professionals.

El ministre ha començat la seva intervenció ressaltant la importància que té per a Espanya un soci com Alemanya i confiant que la trobada hispano-empresarial sigui "extremadament útil" per intensificar les relacions entre els dos països. El titular de la cartera d'Economia ha insistit que Espanya té una economia competitiva" i "sostenible, a pesar de l'ajust que travessa ara mateix per la combinació dels desequilibris acumulats amb la crisi financera internacional internacional, que va portar a un deteriorament "molt notable" de les seves finances públiques espanyoles i el seu mercat laboral.



No hay comentarios: