miércoles, 5 de septiembre de 2012

Parla la primera dama dels Estats Units,Michelle Obama.

-Michelle Obama diu que el canvi és difícil i vol quatre anys més-

La primera dama dels Estats Units, Michelle Obama, ha reconegut que el procés de canvi que el president Obama va prometre fa quatre anys ha estat difícil.Per això ha fet una crida als votants perquè concedeixin altres quatre anys al mandatari per arregll'economia del país.

En aquest sentit, ha dit que Obama li recorda "que s'està jugant un joc llarg, que el canvi és dur i lent, i que mai arriba de cop". "Malgrat això, arribarem. Sempre ho fem. Hem de treballar com mai abans i unir-nos entorn de l'home en qui confiem per fer que aquest país avanç: el meu marit, el nostre president, Barack Obama", ha manifestat Michelle.

El president estatunidenc, molt criticat a causa de l'alta taxa d'atur que pateix el país, vol que la convenció del seu partit li arrabassi el focus al candidat presidencial, Mitt Romney, qui va acceptar el repte la setmana passada durant la convenció del Partit Republicà a Tampa.

Durant l'acte, Michelle Obama ha llançat diverses crítiques contra Romney, tot i que ha centrat el seu discurs a donar suport a al mandatari estatunidenc. "Per a Barack, l'èxit no depèn dels diners que guanyis, sinó de la diferència que aconsegueixis introduir en les vides de la gent", ha dit, referint-se a la fortuna de Romney, un dels cavalls de batalla de la campanya.

"Ell (Obama) era un home la possessió del qual més estimada era una taula de cafè que va trobar en un abocador i un parell de sabates mitja talla més petites", ha afegit.

La convenció demòcrata ha comptat amb un gran protagonisme de les dones, que en les últimes eleccions van votar majoritàriament a Obama. El Partit Republicà pretén recuperar part del terreny perdut en aquest comicis, una tasca que es va posar més complicada després que el candidat conservador al Senat per Missouri, Todd Akin, parlés de violacions legítimes.

Alhora, els demòcrates han subratllat el que han anomenat èxits del mandat d'Obama --des de l'assassinat de l'exlíder de l'organització terrorista Al-Qaida Ossama bin Laden fins al rescat de la indústria automobilística--, i alhora han recordat les dificultats a les quals el mandatari ha fet front des que va ocupar la Casa Blanca.

"Fa quatre anys, els Estats Units estava a la vora de la depressió", ha dit l'alcalde de la població texana de San Antonio, Julián Castro, un de les icones de la comunitat llatina en la política estatunidenca. "Tot i les increïbles dificultats i la unificada oposició republicana, el nostre president ha actuat. Ara hi ha 4,5 milions de nous llocs de treball", ha valorat.



No hay comentarios: