sábado, 15 de septiembre de 2012

Eulàlia Vergés,poetessa del poble,a Sitges

-Homenatge a Eulàlia Vergès,poetessa del poble, a Sitges-


A la Vila de Sitges seguirem construint la nostra Ítaka particular a favor de la llengua catalana i la dignificació dels nostres grans literats. Enguany tornaré a memoritzar amb recitacions poètiques.M'he preparat la recitació d' "Assumiràs la veu d'un poble". La memorització no m'ha estat fàcil, però me l'he pres amb el màxim interès i la màxima il·lusió. Sembla un poema escrit expressament per mi, en aquesta històrica  recitació en què s'ha endegat la flama de la llengua catalana...imparable !.

Deia el poeta: "Assumiràs la veu d'un poble" i "serà la veu del teu poble i seràs, per a sempre, poble...! No t'han infantat per a dormir, t'infantaren per a vetlar en la llarga nit del teu poble...seràs un poble caminant entre una amarga polseguera...sense pensar en ninguna posteritat que no sigui la del teu poble...Allò que val, és la consciència de no ser res, sinó s'és poble...amiga Lali.

Com deia un altre dels grans catalans, en Joan Fuster, un català de Sueca: O ara o mai!!!...Allò que val és la consciència de no ser res sinó s'és poble.
Visca els Països Catalans

No hay comentarios: