sábado, 1 de septiembre de 2012

Nova Formació Professional Dual (Curs 2012-2013)


La Consellera d'Ensenyament la Irene Rigau i Oliver, que ha recordat que ja va presentar el passat 9 de maig el Govern el nou model dual de formació professional inicial, ha explicat els objectius i les condicions per accedir-hi. Aquest model permet que l'alumnat compagini la formació al centre docent i l'activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant amb l’objectiu que millorin la seva formació, qualificació, motivació i desenvolupament personal. L'empresa ha de tenir un acord previ amb el centre docent per garantir la millor formació. Així, una part dels aprenentatges que ara s'obtenen al centre docent, s'obtindran amb l'activitat productiva.

Segons la Consellera, “quan tornem a tenir un increment de feina notable, hem de tenir la feina preparada i per això hem de seguir formant, perquè la nostra obligació és oferir-los formació, enfortir-los perquè si no estan formats molts joves podrien seguir en situació crítica”.

Amb l’impuls d’aquest nou model, que en països com Alemanya ha donat molt bons resultats, es vol afavorir la reactivació econòmica. Fins ara, un total de 34 empreses i dues agrupacions empresarials ja s'han sumat al nou model, que es posarà en marxa el curs vinent, 2012-2013. En aquest sentit, divendres passat la consellera Rigau, sota la presidència del president Artur Mas, va signar un convenir amb la Corporació Alimentària Guissona que permetrà que el curs vinent es posi en marxa el cicle formatiu de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària a l'Institut de Guissona en modalitat dual.

No hay comentarios: