miércoles, 24 de octubre de 2012

El dramaturg català Albert Boadella diu...!!

-Albert Boadella: La societat catalana "s'ha tornat paranoica"-

El dramaturg català Albert Boadella ha assegurat aquest dimecres que la societat catalana "s'ha tornat paranoica" amb la seva intenció d'arribar a més sobirania nacional, en el marc de la presentació del seu nou llibre 'Diarios de un francotirador' (Espasa), que ha tingut lloc en un bar de canyes de Madrid.

"La paranoia és quan tu creus que hi ha un enemic i en realitat no existeix, perquè t'ho inventes. L'enemic de Catalunya és Espanya. I jo em pregunto quin mal han fet la resta dels espanyols", ha precisat Boadella.

Per al dramaturg, "el problema hi serà quan ocorri la separació perquè llavors l'enemic haurà desaparegut".

També ha afirmat que els catalans aconseguiran la independència perquè han aprofitat el millor moment: "Hi ha un Govern central que no s'atreveix a tallar amb aquesta situació i una economia desmuntada per tots costats; militarment i estratègicament han aprofitat la millor situació, però Zapatero ja els va donar la gran oportunitat".

Alhora i preguntat, entre bromes, si caldrà intervenir militarment Catalunya, Boadella ha assegurat que, "tot i que a ells els agradaria molt, no cal donar-los aquest plaer".

En aquest mateixa línia, afirma que ara a Catalunya es fan les coses "per aclamació, com fa 40 anys, amb profusió de banderes, grans manifestacions i referendums, que és la cosa més antidemocràtica", adverteix.

"El referèndum és la burla de la democràcia. Democràtic és posar el vot i elegir els parlamentaris", ha assenyalat aquest actor i dramaturg, reconeixent que és el millor que hi ha.

Tot i això, Boadella ha subratllat que qualsevol tragèdia ha de mirar-se amb sentit de l'humor i amb cert sarcasme: "Si perdem el sentit de l'humor, estem desfets. Recordeu que durant la dictadura era quan més acudits es feien en aquest país".


No hay comentarios: