martes, 9 de octubre de 2012

Entitats Socials davant l'increment de a pobresa a Cataluya

Entitats socials llancen una campanya per captar voluntaris davant de l'increment de la pobresa


La Taula del Tercer Sector de Catalunya, que aglutina més de 4.000 entitats socials, han posat en marxa una campanya de sensibilització per captar voluntaris davant de l'augment de la pobresa i de les necessitats socials entre els col·lectius més vulnerables.

Sota el reclam de 'Suma't a les ONG Socials', la campanya pretén conscienciar la ciutadania que, mentre que s'ha registrat un augment del 15% de les persones que pertanyen a una entitat no lucrativa en els últims deu anys, el nombre de voluntaris només ho ha fet un 3%, ha informat la Taula en un comunicat.

A més, s'ha reduït la xifra de voluntaris que col·laboren amb entitats d'assistència a ancians i discapacitats, així com en els àmbits de la pobresa, l'atur, l'habitatge i la igualtat racial.

Les entitats socials també pretenen conscienciar la societat que el nombre de donants a Catalunya equival a l'11% de la població, percentatge que encara està lluny de països com Àustria (61%), Regne Unit (56%), França (53%), Alemanya (40%) i Itàlia (33%).

A més d'emetre diferents anuncis televisius i radiofònics per donar a conèixer la campanya, la Taula del Tercer Sector també ha habilitat el web donemelmillordenosaltres.cat perquè els interessats puguin consultar les ofertes de voluntariat que requereixen les entitats socials de Catalunya.

La iniciativa conclourà el pròxim 17 d'octubre, coincidint amb el Dia Internacional contra la pobresa, amb un acte institucional al qual assistiran el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluis Cleries, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.



No hay comentarios: