miércoles, 12 de diciembre de 2012

Bolívia reivindica els Moviments "socials i indígenes"


-Evo Morales comunicant-se amb els catalans-El president de Bolívia, Evo Morales, ha reivindicat aquest diumenge el procés de l'arribada al poder dels moviments "socials i indígenes" al seu país.La visita s'ha degut a la celebració de la primera Fira Interministerial del país, sota el lema 'Comunicant el canvi sense fronteres', al centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) de la ciutat comtal.

En la seva intervenció --a la tarda, després de no poder assistir al matí com estava previst-- també ha assenyalat com èxits dels seus dos mandats --va guanyar els comicis el 2005 i en 2009-- la convocatòria de l'assemblea constituent i posterior redactat de la constitució, l'haver posat final al "saqueig" dels recursos propis del país i la nacionalització dels hidrocarburs.

Morales es va reunir dissabte a Madrid amb el president del Govern, Mariano Rajoy, amb la intenció d'abordar la despenalització del consum del full de coca, les seves decisions sobre nacionalització d'empreses estrangeres --que van afectar a Red Eléctrica Española-- i la disputa històrica amb Xile per la sortida al mar, segons ha informat a Europa Press l'ambaixadora de Bolívia a Espanya, Maria del Carmen Almendras, abans de l'esmentada trobada.

La presidenta de la Plataforma d'afectats per la hipoteca, Ada Colau, ha llegit part d'un manifest de la Plataforma Catalana en Solidaritat amb l'Estat Plurinacional de Bolívia on ha lloat al president bolivià i la lluita d'un poble que "il·lumina" la possibilitat que un altre món és possible, i també ha desitjat una ràpida recuperació a Chávez.

Entre els càrrecs polítics presents en la jornada d'avui a Barcelona s'han trobat el Comissionat per la Immigració de la ciutat, Miquel Esteve, i l'exalcalde de la ciutat Jordi Hereu.

També s'ha referit a la "lluita interna" en els ministeris per fer una política de servei i no de benefici propi, en una possible al·lusió als casos de presumpta corrupció ocorreguts durant la seva estada en el poder, com el de la petroliera estatal Jaciments Petrolífers Fiscals Bolivians (YPFB).

Pel que fa als seus compatriotes residents a Catalunya, Morales s'ha compromès a "resoldre" problemes que s'haurien donat en la repatriació de bolivians morts, sense concretar que dificultats s'estan trobant els familiars d'aquests.



No hay comentarios: