sábado, 21 de septiembre de 2013

Froilan Franco,àlies El Mestre,onomàstica 5 octubre

Diada Mundial dels Docents el 5 octubre 2013
El dia 5 d’octubre és la Diada Internacional de l’Educació.

*Els seus organitzadors i les seves organitzacions afiliades ja comencen a mobilitzar-se a Sitges,Catalunya i Europa singularment, perquè la veu dels mestres i dels professors i dels educadors sigui escoltada arreu del món sencer.

*La UNESCO va instaurar el dia 5 d’octubre -Sant Froilan per als amics de León i Lugo- de cada any com a "Dia Mundial de les i dels Docents l’any 1994" amb la finalitat de conmemorar la signatura del Conveni de la “Recomendación OIT/UNESCO” relativa a la situació del Personal docent a tot el món l’any 1966.

*La Diada Mundial de les i dels Docents (5 octubre 2010)també posa de relleu aquesta “Recomendación OIT/UNESCO” sobre la condició del Personal docent,especialment de l’Ensenyament Superior de l’any 1997.

*Segons la UNESCO, el Día Mundial de les i els Docents i de l'Educació,representa un senyal inequívoc i força significatiu tant de la conciensciació com de la comprensió i l’estimació desplegats davant la vital contribució dels mestres i dels professors envers l’Educació i el Desenvolupament.

*La Diada Internacional de la Educació creu afermadament i aferrissada, que el dia Mundial dels Docents n’hauria d’ésser internacionalmene reconegut i celebrat a escala mundial.La Internacional de l’Educació (IE) tambié considera que, en aquesta data del 5 d’octubre d’aniversari,tots els principis “Recomendaciones OIT/UNESCO de 1966 y 1997 deurien ésser-ne considerades amb l’objectiu d’aplicar-les en tots els països dels cinc continents (resic).
De bell antuvi,són ja més 150 països que hi celebren "La Diada Mundial dels Docents" també a Catalunya.M'hi consta que els esforços de "La Internacional de l’Educació" i dels seus 348 organizacions-membres hi han col.laborat en aquest ampli recononeixement.
*Any rere any la Internacional de l’Educació porta a efecte una excel.lent i brillant "Campanya de Conscienciació" sota l'objectiu de destacar les aportacions acadèmiques i educatives de la professió docent:mestres,professors,educadors i monitors escolars a més dels promotors del Moviment Inclusor i Escola Inclusiva per als estudiants amb Necessitats Educatives Especials (NEE).
*La Vila de Sitges,que a través d'un Cicle de Tardor (octubre,novembre i desembre) hi celebra el Cinquanté Aniversari (1960-2010)del seu primer edifici estatal d'ensenyament,somniat i desitjat de l'any 1883 (segle XIX) a l'any 1960 (segle XX),s'hi uneix al Dia Mundial dels Docents com a homenatge als seus gairebé 250 mestres i professionals de l'Educació que van fer i encara fan escola pública i ensenyament primari a la Vila de Sitges,durant el mig segle escolar.Enhorabona!!

Froilan Franco,àlies El Mestre.Sitges

No hay comentarios: