sábado, 21 de septiembre de 2013

Suport a la comunitat educativa Illes Balears i Pitiüses (2013)

Volem expressar especialment la nostra solidaritat amb els directors expedientats, que han estat les primeres víctimes de l’obsessió del govern contra la nostra llengua catalana.
*En creiem que les agressions a la llengua catalana, es produeixin on es produeixin, afecten tota la comunitat lingüística, perquè intenten trossejar el català com a llengua comuna amb la intenció d’afeblir-lo i evitar la cohesió social en els Països Catalans.
*L’aprovació del Decret de tractament integral de llengües suposa un atac al català com llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Sota l’excusa de la introducció de l’anglès, es vol desplaçar la llengua pròpia i tirar per terra els avenços en la normalització lingüística que ha tingut el seu puntal en l’educació.

*El català com a llengua d’aprenentatge a les Illes mai no ha dividit l’escola, tot al contrari, fins i tot quan el govern va voler preguntar les famílies intentant afavorir el castellà com a llengua vehicular es va trobar amb una resposta contundent en defensa del català a l’escola i de l’increment d’experiències d’escoles en català a totes les Illes.

*El dia 5 d'Octubre,és la Diada Mundial del Docent i com a tal s'ha de lluitar en favor dels Directors expedientats,víctimes a Balears.

PER UN PAÍS DE TOTS, L’ESCOLA EN CATALÀ!

No hay comentarios: