viernes, 20 de septiembre de 2013

Les Comunitats Autònomes gestionen el Copagament de Medicaments

Les comunitats autònomes seran les encarregades de gestionar el copagament de medicaments de dispensació hospitalària a pacients no hospitalitzats, segons ha recordat aquest divendres la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Així, seran les autonomies les que organitzin les aportacions del pagament de medicaments que es dispensin als hospitals a aquelles persones que no estan ingressades en els mateixos.

Aquesta norma, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) dijous, entra en vigor a partir de l'1 d'octubre i, tal com ha recordat la vicepresidenta del Govern central, tindrà un límit d'aportació reduïda.

En total, en el BOE es recullen 157 presentacions farmacològiques de poc més de 50 medicaments que, segons assenyala, "compleixen amb les condicions per ser considerats d'aportació reduïda".

Això és així "al tractar-se de medicaments d'elecció en el tractament de malalties greus o cròniques, i estant limitada la seva dispensació, a l'àmbit del Sistema Nacional de Salut (SNS), als pacients no hospitalitzats en els serveis de farmàcia dels hospitals".


No hay comentarios: