miércoles, 18 de diciembre de 2013

Localitzats quatre nous Assentaments prehistòrics (2013)

La Conselleria de Cultura i el cos d'Agents Rurals de la Generalitat han localitzat quatre nous assentaments prehistòrics que daten de l'Època del Bronze i la primera Edat del Ferro, entre els segles VII i VI a.C., localitzats en diferents zones de Terres de l'Ebre (Tarragona).

Alhora, han identificat un altre assentament de l'època musulmana, entre els segles XI i XII d.C., fruit de l'acord de col·laboració subscrit entre les conselleries de Cultura i Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha explicat el Govern en un comunicat.

La col·laboració dels dos departaments ha permès inventariar a la zona 33 molins de farina, dos de draps, dos de paper, 24 fàbriques de rajoles i teules, 63 forns de calç, 3 forns de guix i 4 pous de gel, entre d'altres infraestructures pròpies del passat com sèquies, mines i ponts.

La Generalitat va signar l'acord de col·laboració el febrer passat per incorporar els Agents Rurals en la recerca, vigilància i protecció del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya, i aquests van intensificar la vigilància dels jaciments arqueològics per detectar possibles espoliacions.

Moltes d'aquestes infraestructures són desconegudes, abandonades i mitjà derruïdes fa dècades, per la qual cosa el Govern considera necessari fer un inventari d'aquest patrimoni per salvar-ho de l'oblit i del "menyspreu que sovint pateix".

No hay comentarios: