jueves, 9 de enero de 2014

El Nivell -D- de Català,es denominarà -C2- a l'Europa (2014)

El nivell D de català passarà a denominar-se C2 per adaptar-se al marc europeu
Conselleria Cultura Generalitat

*El nivell superior de coneixement del català, conegut popularment com nivell D, es convertirà en C2 amb l'objectiu d'adaptar la prova oficial de certificació al Marc Europeu Comú de Referència (MECR).

*El va aprova aquest dimarts el Govern per "modernitzar" un dels certificats de català amb més demanda social actualment, ha informat la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat.

*El nou certificat de nivell superior de català és el resultat d'un projecte d'investigació per garantir que la prova compleix amb els estàndards internacionals d'avaluació, validesa i fiabilitat, així com la "justícia" dels resultats que s'obtenen.

*El nivell C2 avaluarà de manera integrada diferents habilitats lingüístiques: comprensió lectora, ús de la llengua --gramàtica i vocabulari--, i expressió escrita i oral.

*La prova per a l'obtenció d'aquest certificat es dirigeix a persones que realitzen activitats de comunicació lingüística oral i escrita de complexitat, i que necessiten adquirir i acreditar una alta competència en llengua catalana.

No hay comentarios: