viernes, 11 de julio de 2014

El Sitges Medieval

A l'època medieval Sitges ja destacava per ser l'única població arran de mar entre Barcelona i Tarragona i per estar envoltada de muralles. Els seus habitants es dedicaven a banda dels cultius de subsistència a la producció vinícola i al comerç marítim per la mediterrània.

Els vins de Sitges, molt primerencament dedicats al mercat internacional, van tenir nomenada: tant els vins blancs i negres com sobretot el moscatell i la malvasia.

A partir del s. XVI, superant les pestes que tant aviat afectat el país, així com les guerres i la pirateria, Sitges va ser de les primeres poblacions a tenir una economia ja primordialmentde mercat, basada en l'exportació de vins al Nord d'Europa.

Sitges comptava amb un estol de vaixells dedicats al comerç que ocupaven pràcticament la meitat de la seva població. En aquella època la creixent força de la vila topava amb les limitacions que imposava a la municipalitat el seu baró feudal.

Els successius plets entre una i altra part, la pressió social i l'evolució històrica van anar ampliant mica en mica les competències municipals, que no es consolidaren fins a la dissolució del régim senyorial a principis del s. XIX.

No hay comentarios: